Guide: Tips til at forhindre sportsskader

By:

Glæder du dig også til, at fodboldsæsonen starter op igen, men gruer du for, om knæet nu kan holde til at komme i gang efter en så lang pause? Sportsskader er noget, som vi døjer mere og mere med, jo højere op i alderen vi kommer, men heldigvis er der forskellige tiltag, som du kan tage i brug for at mindske risikoen for det.

Sportstape

Sportstape er en rigtig smart og tilpas billig investering, som kan støtte dine muskler både før, under og efter spil. Du har sikkert brugt sportstape til at holde din benskinner på plads, men du kan også bruge tape til knæ, som blandt andet kan være med til at afhjælpe stivhed. Dette tape kaldes også kinesiotape og kan ligeledes bruges under genoptræning, hvis skaden er sket.

Varm godt op

Det vigtigste råd, hvis du vil undgå skader i lyske og lår, er god opvarmning. For mange af os løber ind på banen med bolden for øje som det første, men vi bør i stedet fokusere på at varme godt op, så muskler og led ikke overbelastes, når kampen starter, og vi for alvor skal give los. Du kan blandt andet bruge varmecreme til at varme dine led og muskler godt op.

Husk nu benskinnerne

Hvis du er Tøfting-typen, som godt kan lide en god herretackling, så er der bare en større chance for, at du rammer ind i en dårlig tackling. Og det kan være ret så afgørende, hvis det sidder på dine skinneben, og du ikke har skinner på. Husk også at bruge dem under træning.

Posted in: Sportstape