Sådan plejer du dine høreapparater

By:

Er dine høreapparater et must i din hverdag? Og hjælper de dig med at opretholde social kontakt? Så er det vigtigt, at du passer godt på dem, hvis høreglæden skal vare ved. Den bedste måde du kan gøre det på er ved at pleje og rengøre dine høreapparater jævnligt. Ved at følge rådene fra dette indlæg kan du have dine høreapparater mange år fra nu.

Blødt underlag

Læg høreapparaterne på et blødt underlag, imens batterierne skiftes. Sådan undgår du at ødelægge høreapparaterne, hvis du taber dem.

Beskyt mod vand og kulde

Høreapparaterne er ikke vandtætte, og du skal derfor tage dem ud, inden du går i bad eller svømmer. Derudover så kan det være en fordel at bære en hue, hvis det er koldt udenfor. De små mekanikker i apparatet er nemlig ikke glad for kulde og fugt.

Rengør dagligt

Både sved og ørevoks kan trænge ind i mikrofonindgangene og klæbe til diverse knapper. Derfor er det vigtigt, at du rengøre dit apparat dagligt. Det gør du ved at fjerne alt synligt snavs og tørre høreapparaterne med en fugtig klud. Hvis apparatet trænger til en større tur, så findes der en masse phonak tilbehør, som er godt til formålet.

Brug aldrig spidse genstande

Det er meget vigtigt, at du aldrig bruge spidse genstande i forbindelse med rengøring af dine høreapparater. Brug i stedet rengøringsbørsterne, som er designet til apparaterne.

God opbevaring

Apparaterne tåler ikke varme, stråling og fugt. Derfor skal de opbevares et sted, som både er rent og tørt. Du kan med fordel gemme dem væk i en lille boks, så de er uden for børn og kæledyrs rækkevide. Sådan har du også selv nemmest ved at finde dem igen.

Posted in: Elektronik