Sådan bliver du klar til dit første mara

By:

Uanset om du er en erfaren løber, eller du lige har fået interesse for løb, så er et maraton et fantastisk mål at sætte sig selv. For mange gør det også løbetræningen en del sjovere, når der er et mål. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke er lut og lagkage hverken at løbe et maraton eller at træne op til det.

Hårdt arbejde

Man træner ikke op til et maraton fra den ene dag til den anden. Som tommelfingerregel sige man, at du skal træne op 26 uger før, at du kan løbe et maraton. Derudover følger der et træningsprogram med, som du bør følge for at vende kroppen til distancerne. Du skal veksle mellem lange distancer og intervalløb for at opbygge en god kondination.

Hviledage

Selvom du selvfølgelig skal træne, så er det også vigtigt, at du husker dine hviledage. En god effektiv træning består typisk af tre løbesessioner i ugen og en dag med supplerende træning i form af cykling, gang, svømning eller lign. Hviledagene derimellem er vigtige for at dine sener, muskler og knogler har tid til at restituere.

Rigtigt udstyr

Når der er tale om et maratonprojekt, så er det vigtigt, at din beklædning og fodtøj er i orden. Du bør helt sikkert søge faglig hjælp, når det kommer til dine løbesko. De skal passe præcis til din fod, eller risikerer du at få skader. Dit løbetøj skal være egnet til alt slags vejr. Det skal kunne transportere sveden væk fra din krop, så du ikke bliver syg. Til selve løbet bliver der både sørget for vejafspærring, mad og vand undervejs, så her skal du kun tænke på dit eget udstyr.